Stefan Strömberg - Författare, folkbildare och föreläsare 

Skriver och föreläser om utvecklingsfrågor, Latinamerika, ishockey, Bergslagen, naturen och skogen och en hel del annat 

 Beställ Nettes och min aktuella bok direkt av mig för 150:- plus frakt 69:-.
Jag skickar den omgående. Så här skriver Bibliotekstjänst om vår bok
"Stefan Strömberg för ett samtal med Nette Wermeld Enströms texter som blandar dagspolitik, globala och historiska perspektiv med personliga reflektioner. Här finns miljökrisen, erfarenheter av pandemin och det pågående kriget i Ukraina. Tanken att allt hänger samman ger breda perspektiv i en globaliserad värld, i människans relationer till varandra och till naturen. Strömberg ger i Mellan oss skapas världen plats för så väl tankar som känslor i ett frågande resonemang som led i ett försök att orientera sig i samtiden, i denna nya värld som är svår att känna igen. Både det politiska landskapet och naturens landskap har förändrats ibland till oigenkännlighet under de senaste decennierna. De politiska värderingar som gällde tidigare gäller inte längre, den gamla skogen har huggits ner och förvandlats till kalhygge. Men här finns också möten, med människor och med naturen. Bokens kapitelteman är essäer och här bidrar Wermeld Enströms texter med centrala tankar som inramas av författarens. Boken har en tydlig ambition att väcka tankar och reflektion hos läsaren."Nu är boken släppt och finns lite överallt - Vi hoppas den ska bidra till en vänligare och vildare värld 

Vad är det för värld vi vill ha egentligen? Kanske finns det inte någon fråga som är viktigare. För om vi hela tiden fattar en massa beslut utan att funderar över vad de ska leda till, kan de gå riktigt illa.
Nu är vår bok släppt på riktigt, först i Smedjebacken och sedan i Stockholm:
Vår förhoppning är att den ska läsas av många och bidra till samtal där man möts, lyssnar och reflekterar.
Det är bråttom, samtidigt måste vi stanna upp och tänka efter.
(Foto: Daniel Lundqvist, Nav)

 

"Mellan oss skapas världen" belyser värdet i att vara ständigt novis och nyfiken, att skapa tid för reflektion i vardagen och att våga utforska livets mening i relation till varandra och andra arter.

– Vi bygger högre skyskrapor, större städer och snabbare tåg. Men samtidigt som vi rusar fram i allt högre hastigheter får vi också svårare att se sammanhangen, säger Stefan Strömberg.

 Till vardags är Stefan Strömberg folkbildare och föreläsare som värnar global rättvisa, fred och biologisk mångfald. Nette Wermeld Enström är frilansskribent med en bakgrund som statsvetare och etnolog. De har båda ett stort engagemang för vilda djur och natur.

 – Med den här boken vill vi dra i handbromsen och bidra till fler perspektiv på samhällsutvecklingen och dess alternativ, säger Nette Wermeld Enström. 

__________________________________________________________

Beställ boken nu

Beställer du boken här är priset 150:- (plus frakt 66:-, samma fraktkostnad för 2 böcker)
I bokhandeln är priset 180:- och uppåt.

Beställningen skickar du till latinamutv@hotmail.se

Boken skickas senast 10 dagar efter mottagen beställning.

___________________________________________________


Du kan också beställa boken via Visto förlag och de vanliga försäljningskedjorna (rekommenderas om du inte är privatperson)

Mellan oss skapas världen – känslor och tankar om vår enda jord - Visto förlag (vistoforlag.se)

mellan oss skapas världen : känslor och tankar om vår enda jord | Adlibris

Mellan oss skapas världen : känslor och tankar om vår enda jord - Stefan Strömberg, Nette Wermeld Enström - Häftad (9789180731720) | Bokus

_______________________________________________________________________

Stefan Strömberg Nette Wermeld Enström

Med den här boken vill författarna öppna upp för nya samtal om gamla orättvisor. Det gör de genom att söka andra sätt att se på oss själva och vår omvärld. Genom att söka perspektiv, reflektera och ställa frågor. 

Har naturen ett egenvärde? Hur behandlar vi de andra djuren, skogarna och haven som ryms på vår vackra planet? 

Hur är fred och frihet möjligt i en tid av upprustning och kommersialisering?  

Vad skiljer medlen från målen och vad är meningen med livet om vi inte delar det med varandra och vågar mötas?